fbpx

Alkeiskurssit alkavat taas Tampereella ja Nokialla syyskuun alussa. 6.9 Tampereella ja 7.9 Nokialla.

Alkeiskurssin tavoite on antaa harrastajalle pohja lajista, jota he harjoittelevat. Sen on myös tarkoitus olla tiivistelmä lajista niin että uudet tulokkaat näkevät, mitä kaikkea lajissa on tarjolla.

Meidän kalin alkeiskurssi on juuri tämänlainen läpileikkaus lajista. Pääosa harjoittelusta tehdään kepeillä. Yhden ja kahden kepin tekniikat muodostavat pohjan kaikille tekniikoille, joita tehdään kurssilla. Aseettomat tekniikat pohjaavat kahden kepin tekniikoihin ja veitsitekniikat ovat yhdistelmä yhden kepin tekniikasta ja aseettomasta tekniikasta.

Alkeiskursilla käydään läpi kalin eri etäisyyksiä ja miten niiden välillä liikutaan. Näille etäisyyksille harjoitellaan myös omaa lyöntimekaniikkaa. Oleellinen osa on jalkatyö ja kuinka sitä tehdään geometristen kuvioiden avulla. Jalkatyön ja lyöntimekaniikan yhdistäminen on yksi oleellisista asioista, joka kalin harjoittelijan tulisi hallita.

Itsepuolustusosuus peruskurssilla perustuu siihen ajatukseen, että on parempi irtautua tilanteesta ja päästä karkuun kuin jäädä taistelemaan mahdollisesti toivottomassa tilanteessa. Veitsihyökkäykseltä puolustautuminen ja karkuun pääsy on oleellinen osa itsepuolustusta.

Kurssin aikana pitäisi alkaa hahmottua kuva siitä kuinka samat liikkeet ja kehon mekaniikat toistuvat eri tavoilla, kun siirrytään aseesta toiseen tai aseettomaan tekniikkaan. Kali kierrättää tekniikoita ja liikkeitä niin että uusien asioiden oppiminen vanhan osaamisen pohjalta helpottuu, kun huomaa yhtäläisyyksiä.

Alkeiskurssi tarjoaa rakennuspalikat, joiden varaan on mahdollista rakentaa Kalin harjoittelu. Toivottavasti saamme taas lisäksi järjestettyä harjoittelupäiviä ja seminaareja. Näillä on helppo tehostaa omaa oppimistaan ja syventää osaamistaan lajista.

Harjoituspäivät Tampereella ovat maanantaina ja keskiviikkona klo 20.00. Nokialla harjoitukset ovat tiistaina ja perjantaina klo 18.30.

Jos haluat ilmoittautua Tampereen kurssille, niin laita viestiä osoitteeseen ptktre@gmail.com.

Kurssin hinta on 60/80€. Mukaan tarvitset vesipullon ja sisäliikuntavaatteet. Kepit tulevat kurssille seuran puolesta. Tervetuloa mukaan.

Nokian kurssista löytyy lisää tietoa Nokian kamppailu-urheiljoiden sivuilta osoitteesta nku.fi.


0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *