fbpx

PUKAY!!!

Huomio! Kun ollaan aloittamassa harjoittelua on kiinnitettävä harrastajien huomio siihen mitä ollaan tekemässä. Pukay tai pukayna käsky on sitä varten. Tavoite on koota ryhmä fyysisesti ja henkisesti kasaan niin että harjoittelu voi alkaa. Tämän käskyn jälkeen on tarkoitus lukea litania jonka kuuluisi saada kaikki läsnäolijat keskittymään siihen mitä ollaan tekemässä.

I seek for knowledge, I give respect, it hink of the origin. TUHON/Kalipayan!!! I’m ready. I execute.

I seek for knowledge

Ensimmäinen lause kertoo siitä mitä ollaan tekemässä, kun tullaan harjoituksiin. Harjoittelun tavoite on oppia uutta ja olla aktiivinen omassa kehityksessä. Tämä tarkoittaa muun muassa kykyä katsoa omaa tekemistään, osallistumistaan ja kykyä kysyä neuvoa. Ota vastuu omasta oppimisestasi.

I give respect

Toinen lause kertoo miten käyttäydytään harjoituksissa. Kunnioitus muita kohtaa on kaiken alku. Kunnioitukseen kuuluu ajoissa saapuminen, siisteys, hyvänä harjoitus treeni kaverina oleminen, valmennettavuus(ohjattavuus) ja tavoite kehittyä omissa taidoissa. Kunnioita itseäsi, harjoituskavereita, ohjaajaa ja lajia. Paras tapa osoittaa kunnioitusta on yrittää parhaansa.

I give respect

Toinen lause kertoo miten käyttäydytään harjoituksissa. Kunnioitus muita kohtaa on kaiken alku. Kunnioitukseen kuuluu ajoissa saapuminen, siisteys, hyvänä harjoitus treeni kaverina oleminen, valmennettavuus(ohjattavuus) ja tavoite kehittyä omissa taidoissa. Kunnioita itseäsi, harjoituskavereita, ohjaajaa ja lajia. Paras tapa osoittaa kunnioitusta on yrittää parhaansa.

I think of the origin

Kolmas lause kertoo lajin juurista, jotka ovat syvällä Filippiinien historiassa ja kulttuurissa. Voimakas pohjautuminen Pekiti Tirsia Kaliin toimii lajin runkona. Laji on alunperin Tortal -perheen laji ja he ovat avanneet sitä maailmalle Grand Tuhon Leo T. Gajen toimesta. Hän ja hänen oppilaansa ovat meidän tiedon ja taidon lähteitä. Seisomme jättiläisten harteilla ja ilman heitä me emme olisi tässä.

TUHON/Kalipayan

Tuhon on opettaja, joka johtaa lajia ja sanoessamme tämän ääneen muistamme opettajia.

Kalibayan tarkoittaa onnellisuutta ja tavoite onkin nauttia harjoituksista ja omasta kehittymisestä sekä pitää hauskaa.

I’m ready

Olen valmis. Neljännessä lauseessa kerromme olevamme henkisesti, älyllisesti ja fyysisti valmiita harjoittelemaan kamppailutaitoja. Tämä tarkoittaa, että keskityn harjoituksen ajan itseni kehittämiseen ja haastamiseen. Totean itseni terveeksi ja toimin niin ettei harjoituksissa tapahdu loukkaantumisia.

I execute

Minä toteutan. Seuraavan harjoituksen ajan toteutan yllä olevia periaatteita. Keskityn olemaan läsnä, kehittymään ja tekemään parhaani. Kuuntelen ohjaajaa ja esitän kysymyksiä.

Power up and Kali on!

Kategoriat: Uncategorized

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *