fbpx

Pekiti Tirsia Kalia voisi kuvata vanhan intialaisen tarinan mukaan. Viisi sokeaa miestä kohtaavat elephantin ensimmäistä kertaa. Jokainen kuvailee eläintä kosketuksensa kautta.

Elefantti ja viisi sokeaa

Kuva: FreeFoto.com

Viisi sokeaa henkilöä päätti ottaa selvää, millainen elefantti on. Käsillään tunnustellen he ryhtyivät tutkimaan suurta eläintä.

”Elefantti on niin kuin suuri notkea, lämmin ja pinnaltaan rosoinen letku,” ensimmäinen henkilö julisti tunnusteltuaan huolellisesti elefantin kärsää.

”Ei suinkaan”, vastasi toinen. ”Elefantti on kuin paksu ja teräväkärkinen keihäs,” hän jatkoi irrottaen kätensä elefantin syöksyhampaasta.

”Minun mielestäni elefantti on kuin tukeva, hyvin paksu ja rosoinen pylväs,” puuttui keskusteluun kolmas henkilö tunnusteltuaan huolellisesti elefantin jalkaa.

”Elefantti on kuin vahva ja paksu köysi,” selitti neljäs, joka oli kokeillut käsillään elefantin häntää.

”Te kaikki olette aivan väärässä,” sanoi viides henkilö. ”Elefanttihan on aivan selvästi kuin suunnaton nahkainen kaalinlehti,” hän selitti päästäen käsistään elefantin valtavan korvan.

He kaikki olivat samaan aikaan oikeassa ja väärässä. Jokainen tunsi elefantista vain yhden osan, yhden näkökulman.”

Pekitin opetus on muuttunut vuosien varrella sen mukaan mitä GTS Leo Gaje on halunnut painottaa. Eri tekniikat ja konseptit ovat olleet pinnalla vuosien aikana. Tämä on luonut lajin jossa eri aikakausilla opiskelleet opettajat ovat oppineet erillaisen systeemin.

Tämän lisäksi opettajien omat fyysiset ja henkiset ominaisuudet luovat painotuksia tekniikkaan. Jokainen kokee opetuksen eri tavalla, näkee eri asioita ja fyysiset ominaisuudet ovat erillaisia. Tämä luo eri Pekiti tyylien pohjan.

Eri ohjaajat ovat kohdanneet matkallaan myös muita opettajia jotka ovat antaneet heille näkemyksiä kamppailusta. Myös omat henkilökohtaiset kokemukset ovat muokanneet eri opettajien painotuksia ja näkemyksiä.

Tämä luo Pekitistä kuvan joka on kuin elephantti. Jokainen kokee sen eri tavalla opettajasta riippuen. Kyky olla avoin ja yhdistää eri opetuksia ja kokemuksia avaa lajin syvyyttä. Ei kannata jäädä vain yhteen totuuteen. Sen sijaan kannattaa etsiä niitä yhdistäviä osia kaikista eri opetuksista.

Sivulta löydät linkit meidän opettajien sivuille. Jokainen heistä tarjoaa erillaisen näkökulman tähän kiehtovaan lajiin. Käy vilkaisemassa mitä heillä on tarjottavana. Ja kaikista tärkein asia on tulla itse paikalle, tekemään, oppimaan ja kokemaan.

Nähdään treeneissä.

Petri

Kategoriat: Uncategorized

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *